torsdag 4. november 2010

Troika kake

Svigerinna mi hadde bursdag og ønska seg Troika-kake. 
  • Troika-kake
  • Detaljane er av marsipan: 
    • Rosa er laga med rose-utstikker, 
    • Bladene med blad-utstikker.

Troika-kake

Bunn:
3 eggehviter
200 g. malte mandler
200 g. melis
1 ts. Bakepulver

Pisk eggehvitene stive og rør i mandler, bakepulver og melis.
Stekes ved 170 g i ca 30 min. (26 cm form m/ bakepapir


Trøffelkrem:
75 g. melis1 dl. vann
3 eggeplommer
150 g. romtemperert smør
1 ss. Kakao

Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl.
Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt.
Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao

Smør halvparten av kremen på nederste lag av kaken. Sett kaken kjølig før Gelèen has på. (evt sett i fryseren ca 30 min, då blander kremen seg ikkje med geleen)

Gele:
1 pk. jordbær/bringebærgelè lages av 3 dl. Vann.

La den halvstivne og ha den over trøffelkremen.
Når den har stivnet, legg over resten av trøffelkremen.

250 g. marsipan kjevles ut og legges på trøffelkremen.
Glasur:
1 plate kokesjokolade
1/2 plate lys kokesjokolade
2 ss. Delfiafett

Smeltes på svak varme, avkjøles noe og ha det over kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar